Tech Music School, Velika Britanija

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Jedna od najjačih glazbenih škola u Europi, "Tech Music School" nudi programe za bubnjare, vokalne izvođače, gitariste i basiste.

Opće karakteristike

Ostvari svoju životnu želju i postani svjetski poznati glazbenik. Škola "Tech Music School" sa sjedištem u Londonu nudi studentima i ostalim profesionalcima tri smjera:

- Guitar - X School za gitariste i basiste
- Vocaltech School za vokalne izvođače
- Drumtech School za bubnjare
- Keyboardtech School za klavijaturiste

Sve tri škole pružaju svojim studentima najbolje moguće uvjete za studiranje. Zadovoljstvo nam je što vodeći svjetski proizvođači glazbenih instrumenata podupiru ulogu obrazovanja u glazbenoj industriji. Škole omogućuju studentima direktan pristup menadžerskim agencijama, izdavačkim kućama, producentima i promotorima. Studenti ove škole veoma su traženi na glazbenom tržištu i redovito ih se poziva na razne audicije. U školama gostuju ključne osobe iz glazbene industrije, a na posebno organiziranim događajima za njih nastupaju studenti i time se imaju priliku predstaviti.

Škola četiri puta godišnje organizira „Otvorene dane“, pa zainteresirani studenti imaju priliku uživo se upoznati s djelovanjem škole. Pogledaj svirku profesora i studenata, prisustvuj satovima, upoznaj timove ljudi ili naprosto obiđi objekte koje ova škola nudi.

Škole su opremljene velikim brojem različitih instrumenata:
- bubnjevi Pearl
- štapovi Vater
- činele Zildjian
- perkusija LP
- glave bubnjeva Evans
- računala Apple Mac
- Glazbeni sofware Sibelius
- Elektronička oprema Roland i Yamaha

Objekti:
- Sobe za vježbanje
- Studiji za poduku
- Prostorije za izvođenje
- Laboratoriji s klavijaturama
- Studentski ured i referada
- Prostorije za odmor

 

 

Smjerovi

 

  • Jednogodišnji diplomski program
  • Tromjesečni program
  • Jednogodišnji „Master performance“ program
  • Trogodišnji dodiplomski studij
  • Dvogodišnji dodiplomski program

Jednogodišnji diplomski program, odobren od strane OTC-a i OCN-a (Oxford Thames and Chiltern – Open College Network), završava diplomom, osposobljava studenta za ulazak u glazbenu industriju i omogućuje nastavak školovanja na dodiplomskom studiju. Nema dobnog ograničenja niti je potrebno neko akademsko predznanje, no studenti prolaze provjeru znanja prije početka nastave. Ovaj program sastoji se od učenja različitih glazbenih stilova, tehnika bubnjanja/gitare/glasovne produkcije, suvremenih stilova, prakse u studiju, pjevanja, učenja općenitih stvari o glazbi, a predviđeni su i radionice izvođenja uživo.

Tromjesečni program, odobren od strane OTC-a i OCN-a, pruža bubnjarima/gitaristima/basistima/vokalistima osnovno znanje i vještine potrebne u današnjoj glazbenoj industriji. S obzirom da je to zapravo prvi semestar Jednogodišnjeg diplomskog programa, isti su uvjeti sudjelovanja kao i nastavni program.

 

Jednogodišnji „Master performance“ program kao glavni cilj ima stvoriti svestranog i modernog glazbenika. Studenti usavršavaju znanje svog instrumenta na svim razinama: u izvedbi, skladanju i aranžiranju. Umijeće i izvedba ključne su riječi ovog programa koji će vas osposobiti za sviranje i izvođenje, a i počet ćete zarađivati prije od ostalih.

Uvjeti sudjelovanja su visoki stupanja potencijala i posvećenosti glazbi koje ćete morati demonstrirati na audiciji, gdje će se testirati vaše izvođačke vještine i znanje o glazbenoj teoriji. Polaznici moraju imati završeni najmanje šesti stupanj svirke, šesti stupanj glazbene teorije ili posjedovati diplomu Jednogodišnjeg programa.

 

Trogodišnji dodiplomski studij (BMus), odobren od strane TVU-a (Thames Valley University), namijenjen je bubnjarima, gitaristima, basistima i vokalistima koji žele postati profesionalci u glazbenoj industriji. Ovaj studij kombinira akademsku nastavu, iskustvo, glazbenu industriju i mogućnost zapošljavanja studenata.

Uvjeti sudjelovanja
Kako bi mogli ocijeniti vašu razinu znanja i upisati vas u program koji vam najbolje odgovara, potrebne su nam od vas sljedeći materijali.

Za upis u školu "Vocaltech"

  • Demo snimka ne duža od 3 minute, snimljena na audio CD-u ili kao MP3. Snimka se sastoj od 2 pjesme a capella ili s pratnjom.
  • Na CD-u trebate snimiti i odgovoriti na pitanja poput: „Koliko dugo pjevaš“, „Zašto želiš studirati na Vocaltechu“, „Što namjeravaš nakon završene škole“ itd.
  • Pismo namjere o sebi (maks. 200 riječi)

Za upis u školu „Drumtech“

 

  • Demo snimka ne duža od 3 minute, mora sadržavati sljedeće ritmove: osminka, šesnaestinka, 1 half-time shuffle, 1 shuffle, 2 latinska ritma (afro-kubanski i brazilski), 1 drum&buss ritam
  • Na CD-u trebate snimiti i odgovoriti na pitanja poput: „Koliko dugo bubnjaš“, „Zašto želiš studirati na Vocaltechu“, „Što namjeravaš nakon završene škole“ itd.
  • Pismo namjere o sebi (maks. 200 riječi)

Za upis u školu „Guitar-X“

  • Demo snimka ne duža od 3 minute, snimljena na audio CD-u ili kao MP3. Mora sadržavati sljedeće stilove: rock, jazz, funk i blues, kao i pjesmu po vlastitom izboru s kratkom solo izvedbom.
  • Na CD-u trebate snimiti i odgovoriti na pitanja poput: „Koliko dugo bubnjaš“, „Zašto želiš studirati na Vocaltechu“, „Što namjeravaš nakon završene škole“ itd.
  • Pismo namjere o sebi (maks. 200 riječi)

Učitelji
U našoj školi učitelji nisu samo profesionalci u onome čime se bave, već i odlični komunikatori. Svi posjeduju dugogodišnje pedagoško i relevantno glazbeno iskustvo.
U školi „Guitar-X“: John Wheatcroft, Steve Allsworth, Jim Clark, Mick Morena itd.
U školi „Drumtech“: Francis Seriau, Darryn Farrugia, Erik Stams, Lee Hirons itd.
U školi „Vocaltech“: Kim Chandler, Iain Mackenzie, Sara Raybould, William Lester itd.
U školi „Keyboardtech“: Kevin Webster, Rob Barron, Simon Carter, John Cook itd.

Pokrovitelji
Gary Husband, Billy Ocean, Ralph Salmins, Robert Burns i Andy Newmark samo su neki od velikih imena u glazbenom svijetu čije se ime povezuje sa školama Tech Music School.

Glazbena scena u Londonu
London je jedna od svjetskih glazbenih prijestolnica gdje se naprosto sve događa. Ovo je idealan grad za početi glazbenu karijeru, upoznati glazbenu industriju i upoznati ključne osobe. U Londonu se glazbena scena nikad ne gasi. Ovdje svake večeri možete poslušati izvedbe svih mogućih glazbenih stilova i upoznati ljude iz cijelog svijeta.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne