IHTTI School of Hotel Management, Švicarska

Lokacije
BHV d.o.o.
Trg kralja Tomislava 17/II
10000 Zagreb
Tel: 01/4812-200
Fax: 01/4819-200
Hotelijerstvo i turizam doživljavaju danas velike promjene. Postali su dio globalne industrije, sa predviđanjima još većeg rasta u budućnosti. Specifični novi uvjeti zahtijevaju veća ulaganja u znanje i osposobljvanje svih onih koji se bave spomenutim djelatnostima.

Osnovne karakteristike

IHTTI je jedna od vodećih švicarskih škola hotelijerskog menadžmenta sa dugom tradicijom osposobljavanja kadrova, koji uspješno djeluju u današnjim modernim uvjetima globalnih tržišta. U suradnji sa jednim od vodećih britanskih sveučilišta, Bournemouth sveučilištem, svojim studentima omogućava dobivanje dviju svjetski priznatih diploma: švicarske i britanske, te stjecanje iznimno bitnog praktičnog iskustva.
Osim toga, IHTTI je dio Swiss Education Grupe (SEG) koja objedinjuje vodeće fakultete hotelijerskog menadžmenta u Švicarskoj i jamči najviše standarde akademskih programa, objekata i usluga koje nudi svojim studentima.
SEG nudi poseban English Foundation Program kao pripremni program za studije hotelijerskog menadžmenta u Švicarskoj. Namijenjen je studentima koji žele poboljšati i unaprijediti svoj engleski jezik, a traje 4-16 tjedana, ovisno koji se program izabere.

Akademski stupnjevi

  • Viša škola

Postoji mogućnost završetka programa od 1, 2 te 3 godine unutar dodiplomskog studija. Prva i druga godina sastoje se od akademskih semestara s predavanjima koji traju 4,5 mjeseca i plaćene prakse koja traje 5 mjeseci. Nakon završene prve godine dodijeljuje se Certificate in Hotel Operations, a nakon uspješno završenog programa od 2 godine dodijeljuje se Diploma in Hotel Operational Management. Treća godina sastoji se od 2 akademska semestra koji traju po 9 tjedana i čijim završetkom se stječe Swiss Higher Diploma in Hotel Management.

  • Dodiplomski programi

Bachelor Degree

Studenti već nakon zavšetka 5. semestra (2,5 godine) mogu nastaviti školovanje prema Bachelor Degree stupnju. Drugi semestar 3. godine tada traje 27 tjedana i njegovim završetkom stječe se dvostruka švicarko - britanska diploma, koja se dodijeljuje u suradnji sa Sveučilištem Bournemouth. IHTTI nudi sljedeće BA stupnjeve:

- Bachelor of Arts (Hons) International Hospitality Management
- Bachelor of Arts (Hons) International Tourism Management
- Bachelor of Arts (Hons) International Hospitality and Tourism Management

  • Poslijediplomski programi

Za one koji već imaju diplomu iz nekog područja ili najmanje 3 godine iskustva na nekoj rukovodećoj poziciji u bilo kojoj grani hotelijerske industrije, IHTTI nudi mogućnost poslijediplomskog studija i to sljedeće opcije:

- PG Diploma in Hospitality Management
- PG Diploma in Hotel Operations Management

Program se sastoji od 18 tjedana predavanja i 5 mjeseci prakse (po izboru). Omogućava polaznicima da steknu osnovno znanje i iskustvo za uspješan rad u hotelijerskoj industriji.

Gdje se nalaze IHTTI kampusi

  • Švicarska - Neuchatel

Preduvjeti za upis/potrebna dokumentacija

za dodiplomski studij:
- 17,5 godina
- engleski jezik – TOEFL 500+, IELTS 5.0 ili IHTTI test 56+
- završena srednja škola - prijepis ocjena i mature preveden na engleski jezik i ovjeren

za poslijediplomski studij
- engleski jezik – TOEFL 525+, IELTS 5.5 ili SHMS test 62+
- Bachelor Degree iz nekog područja ili najmanje tri godine radnog iskustva na nekoj rukovodećoj poziciji u hotelijerskoj industriji
- ovjerena kopija diplome i dokaz o radnom iskustvu

Smještaj i hrana

Smještaj u hotelu Eurotel koji je preuređen i prilagođeni za život i rad studenata:

  • jednokrevetne i dvokrevetne Superior Deluxe sobe: ekstra velika soba, kupaona, satelitska/kabelskaTV, DVD, HiFi sistem, mini frižider, telefon, bežični internet
  • jednokrevetne i dvokrevetne Deluxe sobe: kupaona, satelitska/kabelska TV, mini frižider, telefon, bežični internet
  • jednokrevetne i dvokrevetne Standardne sobe: kupaona, telefon, bežični internet

Prehrana: puni pansion, poseban meni za vegetarijance,...

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne