Project Management Professional program

Lokacije
Nobium d.o.o.
IV Vrbik 2
10000 Zagreb
Tel: 01/6185-124
Fax: 01/6185-129
PMP program, namijenjen je onim polaznicima koji žele steći certifikat PMP (Project Management Professional) koji izdaje Institut za upravljanje projektima (PMI - Project Mangement Institut).

Certifikat se stječe polaganjem Ispita i zadovoljavanjem određenih zahtjeva propisanih od strane PMI-ja.

Značenje PMP Certifikata

Certifikati Instituta za Projektni Menadžment su široko priznati i prihvaćeni diljem svijeta kao dokaz prikazane razine obrazovanja, znanja i iskustva na području projektnog menadžmenta.
Stjecanje profesionalnog uvjerenja posredstvom Instituta za Projektni Menadžment znači da je pojedinac:

  • pokazao odgovarajuće obrazovanje i/ili profesionalno iskustvo
  • položio strogi ispitni program
  • pristao se pridržavati profesionalnog kodeksa ponašanja
  • obvezao se održavati svoj certifikat aktivnim udovoljavajući uvjetima kontinuirane certifikacije

Institut za projektni menadžment (Project Management Institute – PMI ) provodi nekoliko programa za profesionalnu certifikaciju uključujući Project Management Professional (PMP). Svrha i ciljevi programa certifikacije su razvoj, održavanje, provjera, promocija i upravljanje rigoroznim, na ispitivanju baziranim, profesionalnim programima certifikacije najvišeg kalibra u području projektnog menadžmenta. U sklopu globalnog tržišta Odjel za certifikaciju pri Insitutu za projektni menadžment je konstruiran za objektivnu procjenu i određivanje razine znanja profesionalaca na području projektnog menadžmenta.

Dobivanjem PMP certifikata Vaše ime će se naći u najvećoj i najuglednijoj grupi certificiranih profesionalaca u svjetskom društvu projektnog menadžmenta.
PMP ispit mjeri primjenu znanja, vještina, metoda i tehnika koje se koriste u području projektnog menadžmenta i utemeljen je na PMI-ovim ispitnim specifikacijama koje određuju postotak pitanja koje će se naći u svakom od područja djelovanja (Iniciranje, Planiranje, Izvršavanje, Praćenje i konroliranje, Konroliranje, Završavanje te Profesionalna i društvena odgovornost).

Ako uživate u ugledu koji dobivate time što ste najbolji u Vašem području djelovanja, cijenit ćete i profesionalne prednosti koje sa sobom donosi PMP, široko prihvaćen i uvažen dokument u profesiji. Oznaka PMP uz Vaše ime govori Vašim trenutnim i potencijalnim poslodavcima da ste pokazali čvrstu podlogu znanja kojom kompetentno možete djelovati u području projektnog menadžmenta.

Institut za Projektni Menadžment je vodeća svjetska organizacija u području projektnog menadžmenta koja provodi međunarodno priznati program profesionalne certifikacije.
Od 1984. Institut za projektni menadžment je posvećen razvoju i održanju strogih profesionalnih programa certifikacije da bi unaprijedili područje projektnog menadžmenta i prepoznali postignuća pojedinaca. 1999. godine PMI je postao prva organizacija u svijetu čiji je program certifikacije dobio Certifikat ISO 9001 Međunarodne organizacije za standardizaciju (International Organization for Standardization).

PMP program - uvjeti

Da biste bili kvalificirani za PMP certifikat, najprije morate udovoljiti određenim zahtjevima vezanima za obrazovanje i za iskustvo u projektnom menadžmentu te se pridržavati kodeksa profesionalnog vladanja - PMP Code of Professional Conduct

Uvjeti za pristupanje certifikacijskom ispitu PMP® (Project Management Professional)
- za kandidate sa srednjoškolskom diplomom ili njezinim ekvivalentom

  • 7500 sati iskustva u području projektnog menadžmenta
  • 60 mjeseci rada na projektima (mjeseci se računaju uzimajući u obzir projekte koji se ne preklapaju) u razdoblju od osam godina prije apliciranja za ispit
  • 35 sati edukacije o projektnom menadžmentu (seminari koji donose PDU – professional development units)

- za kandidate s diplomom prvostupnika ili ekvivalentom sveučilišne diplome

  • 4500 sati iskustva u području projektnog menadžmenta
  • 36 mjeseci rada na projektima (mjeseci se računaju uzimajući u obzir projekte koji se ne preklapaju) u razdoblju od osam godina prije apliciranja
  • 35 sati edukacije o projektnom menadžmentu (seminari koji donose PDU – professional development units)

CERTIFIKACIJSKI ISPIT

Zadnji korak prema postajanju PMP-a je polaganje rigoroznog ispita s višestrukim odabirom koji je dizajniran kako bi se objektivno procjenila i izmjerila Vaša sposobnost primjenjivanja znanja projektnog menadžmenta u sljedećih šest područja: iniciranje projekta, planiranje projekta, izvršavanje projekta, praćenje i kontroliranje projekta, završavanje projekta te profesionalna i društvena odgovornost. Ovaj ispit se provodi na globalnoj razini uz upute na 10 jezika.
Ispit se polaže on-line na engleskom jeziku i traje 4 sata. Sastoji se od 200 pitanja na koja odgovarate odabirući točne odgovore od nekoliko ponuđenih.
U Zagrebu ispit možete položiti na Ekonomskom fakultetu u Prometric testnom centru.

Projektni menadžeri koji su položili ispit i stekli titulu PMP (Project Management Professional) kažu da polaganje ispita nije jednostavno. Potrebno je kvalitetno znanje, iskustvo, koncentracija i nešto Eura. Cijena ispita za članove PMI organizacije je 340 Eura, a za one koji to nisu 465.

PMP program sastoji se od 3 seminara:

  • Upravljanje projektima: principi i metode
  • Upravljanje projektima: projektni timovi i komunikacija
  • Pripremni seminar za certifikacijski ispit PMP

PMP program dostupan je našim klijentima kroz otvorene seminara u našoj učionici nekoliko puta tijekom godine.

PMP program može se pohađati odjednom, sva tri seminara za redom – 8 dana ( 64 sata), ali i svaki seminar zasebno.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne