TOEFL - Test of English as a Foreign Language

Lokacije
Privatna jezična gimnazija Pitagora
Držićeva 8
21000 Split
Tel: 021/360-022
Fax: 021/348-199
TOEFL (Test of English as a Foreign Language) se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik.

Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na europskim institucijama visokog obrazovanja. Informacije se mogu dobiti telefonski, e-mailom ili osobno u školi:

OPIS TESTA

TOEFL iBT se polaže na kompjuteru u administracijskom centru putem Internetske veze.Test se sastoji od četiri dijela:

  • Reading
  • Listening
  • Speaking
  • Writing

Za Listening i Speaking dio testa koriste se slušalice s integriranim mikrofonom. Test traje otprilike 4 sata s jednom pauzom od 10 minuta.

PRIJAVA

Test je moguće prijaviti preko službene internetske stranice TOEFL iBT, http://www.toefl.org ili telefonski, pozivom službenom TOEFL iBT registracijskom centru za Europu u Nizozemskoj
- Prometric PTC Registrations Europe, na broj 0031-320-239-540
- (uredovno vrijeme: ponedjeljak - petak 9:00 - 18:00 sati).

CIJENA TESTA

Prijave do 7 dana prije testiranja (Early registration): 180 USD
Prijave do 3 dana prije testiranja (Late registration): 215 USD

PLAĆANJE

Postoji nekoliko načina plaćanja testa. Naša preporuka je da izaberete plaćanje kreditnom karticom (American Express, MasterCard, VISA, Discover, JCB) koje se vrši prilikom prijave
(bilo da se prijavljujete preko službene internetske stranice testa ili telefonski). Ukoliko želite informacije o preostalim načinima plaćanja, molimo posjetite službenu internetsku stranicu testa.
http://www.toefl.org

POLAGANJE

TOEFL iBT možete polagati u testnom centru škole Pitagora

RASPORED POLAGANJA

NAPOMENA: Postoji mogućnost da navedeni datumi, zbog popunjenosti, budu nedostupni u trenutku vaše prijave.
Savjetujemo vam stoga da se za polaganje testa prijavite dovoljno unaprijed kako biste osigurali željeni termin.
Za ostale centre u Hrvatskoj koji organiziraju TOEFL iBT testiranja i njihove termine polaganja, posjetite službenu stranicu.
http://www.toefl.org

REZULTATI TOEFL iBT-a

Svaki kandidat koji položi TOEFL iBT ima pravo na dvije vrste certifikata s rezultatima:

  • Online examinee score record – rezultati testa dostupni su online na službenoj stranici: (http://www.toefl.org.) 15 radnih dana nakon datuma polaganja testa. Za uvid u rezultate svaki kandidat se treba ulogirati na službenu stranicu putem vlastitog login-a i password-a.
  • Mailed examinee score record – certifikat s rezultatima koji se šalje na kućnu adresu kandidata i na adrese institucija koje je kandidat prijavio za primanje rezultata. Rezultati se šalju 15 radnih dana nakon datuma polaganja testa, a točan datum dostave rezultata ovisi o lokaciji na koju se certifikat isporučuje (za Hrvatsku je to obično dodatnih 10-15 dana).

Svaki kandidat može besplatno registrirati do 4 institucije kojima će se direktno slati mailed examinee score record. Kandidat može mijenjati listu i dodavati nove institucije sve do 22.00 sata večer prije dana testiranja.
Za naknadne registracije i molbe dodatnih certifikata s rezultatima potrebno se registrirati na službenoj stranici http://www.toefl.org i izvršiti nadoplatu ovisno o broju institucija koje želite da prime rezultate vašeg TOEFL iBT-a.

VALJANOST REZULTATA

Rezultati TOEFL iBT testiranja vrijede dvije godine od datuma testiranja.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne