Six Sigma akademija

Lokacije
Unisoft Grupa d.o.o.
Joze Martinovića 21
10000 Zagreb
Tel: 01/4846-725, 01/4846-747
Six Sigma akademija nudi vam potpuno savjetovanje i edukaciju za metodologiju Six Sigma.

Svakodnevno sve više tvrtki u svijetu koristi Six Sigmu, koja polagano kuca na vrata hrvatskih tvrtki, ponajviše dobavljačima automobilske industrije i bijele tehnike. Njena upotreba se dalje širi na ostale industrijske grane, ali isto tako i na neproizvodne procese (nabava, logistika, marketing,…). Six Sigma se sve više koristi u prehrambenoj industriji, elektro-strojarskoj industriji, brodogradnji te i u onim tvrtkama koje se bave uslugama. Fantastične rezultate postiže u bankarstvu i osiguravajućim tvrtkama. Glavni uzrok tome su njeni iznimni rezultati upotrebe i sistematika. Ne radi se samo o financijskim učincima. Radi se na prvom mjestu o zadovoljstvu kupca vanjskog i unutarnjeg.

 

Naše usluge su:

  • Savjetovanje o konceptu i uvođenju Six Sigme
  • Izvođenje školovanja:
    - Management Training
    - Green Belt Training
    - Black Belt Training
    - Informativno predstavljanje Six Sigme
    - Master Black Belt training

Dodatno vam nudimo Coaching Training. To znači da će trener (Master Black Belt) doći u vašu tvrtku i zajedno sa kandidatima za Green i Black Belt provjeriti da li se koriste prave metode i alati koje jamče uspješnu provedbu projekta. Savjetovati ćemo vas o mogućim problemima i dati vam smjernice za daljnji rad i ponuditi adekvatna rješenja.

Na vaš zahtjev možemo doći u vašu tvrtku na informativnu prezentaciju osnova Six Sigme objasniti pokazatelje sposobnosti procesa, analize sposobnosti mjernog sustava (Gage R&R) kao i ostale osnovne alate koje biste trebali koristiti u svakodnevnom radu.

U pripremi imamo školovanje za DFSS (Design for Six Sigma), što je nadogradnja osnovnog koncepta Six Sigma i koristi se pri razvoju proizvoda i procesa. Radi se o nadgradnji Green Belt traininga koje traje 5 dana (15 dana ukupno).

Dakle, nudimo vam široku paletu upotrebe Six Sigme u vašoj tvrtci. Doveli smo ju do vaših vrata i vaša je odluka da li ćete otvoriti vrata Six Sigmi.

 

Prema ocjeni stručnjaka većina današnjih tvrtki djeluje u okviru 2 do 4 sigma. Samo najbolje tvrtke uspiju doseći 6 sigma nivo gdje se pojavljuju samo 3 greške na milijun mogućnosti. Razina kvalitete od 4 sigma, koja je prevladavala zadnjih pola stoljeća, u budućnosti neće više biti prihvatljiva.

Metodologija Six Sigma pojavila se je u tvrtci Motorola osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kao njezin tvorac je poznat je Bill Smith. Tada je ustvrdio: ”Naša kvaliteta smrdi do neba, to tako dalje više ne ide!”

Postoji jasna i jednoznačna definicija pojma Six Sigma. Ukratko možemo definirati Six Sigmu, kao sistematičnu osnovu (DMAIC) za rješavanje problema u timskom radu i sa efektivnom kombinacijom pretežno poznanih statistièkih i ne-statistièkih alata, koji dokazano i trajno podižu zadovoljstvo kupca i uspjeh tvrtke.

 

 

Ciljevi metodologije Six Sigma su:

- povećati zadovoljstvo kupaca
- povećati uspješnost tvrtke
- manje grešaka
- povećati dobit
- poboljšato sposobnosti procesa
- Six Sigma standard kao cilj
- zajamčiti uspjeh pred konkurencijom

Green/Black Belt Training

 

Po prvi puta u Hrvatskoj nudimo vam izobrazbu za Green Belt i Black Belt stručnjake koji će nakon seminara, kao vrhunski stručnjaci biti osposobljeni u vašu tvrtku uvesti Six Sigmu. Seminar koji za vas organiziramo pripremljen je prema vrhunskoj metodologiji izobrazbe Green/Black Belt stručnjaka.

Za vas organiziramo 1. ciklus Six Sigma Green/Black Belt Training u Hrvatskoj. Seminari su cijelosti na hrvatskom jeziku. Green Belt školovanje je podijeljeno u tri bloka. Prva dva bloka traju po 3 dana, a zadnji 4 dana. Za Green Belt se preporuča nastavak školovanja za Black Belta. To znači još deset dodatnih dana izobrazbe, koja se odvija u dva bloka po 5 dana. U tih 10 dana obnoviti ćete stečena znanja sa Green Belt seminara i dalje raditi na statističkim metodama. Također upoznati ćete alat za projektiranje pokusa (Design of Experiments) i simulaciju. Na taj način dobiti ćete znanja za izvođenje najzahtjevnijih projekata.

Na Green Belt Trainingu dobiti ćete osnovne informacije o Six Sigmi i upoznati sa alatima i tehnikama koje se koriste kroz svih 5 faza sistematike DMAIC. U tijeku seminara dobiti ćete znanje za rad sa programskim alatom MINITAB, koji služi za statističke i grafičke analize podataka. Radi te činjenice mora svaki kandidat imati prijenosno računalo, jer se u tijeku seminara izvode praktične vježbe te kandidati obrađuju podatke svojega projekta. Isto tako kandidat može na pripremljenim PowerPoint podlogama pratiti svoj napredak u radu na projektu. Zbog toga je preporučljivo da kandidat već na prvi seminar dođe sa okvirnim problemom iz svoje radne okoline, kojeg će rješavati preko projekta.

U tijeku seminara svaki učesnik edukacije će intenzivno raditi na svojem projektu i uspješno ga izvesti do kraja. Po zaključenom projektu svaki učesnik će dobiti svoj Green Belt odn. Black Belt certifikat.

Najvažniji faktori uspjeha uvođenja i korištenja Six Sigme su opredjeljenje i potpora managementa. U svakom slučaju preporuča se najprije odškolovati nekoliko Black Belta i nakon toga još Green Belte, koji pomažu u realizaciji projekata. Osnova mora biti građena od Black Belta, budući da su to stručnjaci najviše razine.

Program Training

Seminare će voditi u Njemačkoj educirani Master Black Belt treneri. Seminari traju svaki dan od 8:30 do 17:00 sati. Predavanja kao i sva literatura je u cijelosti na hrvatskom jeziku.
U svakom bloku obavezno morate imati osobno računalo (notebook).

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne