Refleksoterapeut

Lokacije
Moja Arma d.o.o.
Nova cesta 4
10000 Zagreb
Tel: 01/3091-613
Fax: 01/3093-849
Refleksološka terapija stopala nije svemoguća, kao što nije svemoguća ni bilo koja druga metoda i rezultate treba pratiti i nadzirati redovitim kontrolama kod liječnika klasične medicine.

Upornost, vjera i volja za ozdravljenjem kod pacijenta i potpuna posvećenost i pažljiv rad terapeuta koji neprestano osluškuje i prati svaki refleks dovest će do rezultata vrlo brzo. Svako mjesto na kojem je to potrebno tretira se i ponovno se uspostavlja protok Qi energije koja je osnova i na principu njene protočnosti organizmom zasniva se i akupunktura, akupresura, shiatsu tehnike, mikropresura, do-in, polarna terapija, refleksoterapija i druge bliske metode. Vrlo je važno znati pravilno se služiti raznim refleksološkim kartama koje su nam danas dostupne gotovo u svakom časopisu. Treba znati da su karte prije svega orjentacione i da pojedine zone nisu kod svakoga na istom mjestu, a što je još važnije treba znati koliko dugo i koliko jako treba stimulirati pojedine zone da ne izazovemo naglu hipertenziju, ubrzano kucanje srca ili želučane smetnje kao i pretjerano krvarenje prilikom mjesečnice. Refleksoterapija je terapeutska metoda jednako važna kao što su i već poznatija akupunktura, akupresura, osteopatija, shiatsu i druge. Temelji se na načelu po kojem u stopalu postoje refleksne zone koje odgovaraju točno pojedinom organu ili pojedinom sustavu ili nekom djelu tijela.

Tretirajući točno određene zone na stopalu možemo saznati mnogo o stanju pojedinog organa ili dijela tijela te tretirajući ih po načelima refleksoterapije postižemo bitna poboljšanja pa i potpun oporavak potpuno prirodnim putem. Sami počeci zonalnih masaža vode nas i do samog Hipokrata, oca zapadne medicine koji je živio u 5. stoljeću prije nove ere i bio veliki pobornik svih vrsta masaža pa tako i refleksoterapije . Refleksoterapiju možemo koristiti i u svrhu prevencije jer već osnovnim tretmanom potpuno opuštamo tijelo, stimuliramo cirkulatorni, endokrini, probavni, dišni, živčani sistem, normalizirajući i harmonizirajući rad svih organa.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne