Obračunski oblici plaćanja ili plaćanje i naplata iz druge perspektive

Lokacije
Verlag Dashofer d.o.o.
Šubićeva 42/1
10000 Zagreb
Tel: 01/4655-107
Fax: 01/4655-108
Seminar polaznike, iz ekonomske perspektive, upoznaje s pozitivnim zakonskih propisima RH koji stvaraju pravnu osnovu i preduvjete za prestanak obveza na jedan od obračunskih načina plaćanja.

Na početku će se krenuti s najjednostavnijim oblicima međusobnih prijeboja, a zatim i stvaranje većih krugova višestrukih kompenzacija. Kroz jednostavne primjere plaćanja redovnih obveza kao što su struja, komunalne usluge, gorivo, telefon, krenuti će se u nešto složenije primjere povezivanja u krug više naizgled poslovanjem nepovezanih subjekata kroz višestruku kompenzaciju. Nadalje će se krenuti u primjere ustupa tražbine (cesija) koje su danas osobito česte kod naplaćivanja putem faktoringa potraživanja, zatim preuzimanje duga i pristupanja dugu, te preuzimanje ispunjenja i na kraju će biti uporaba upute odnosno asignacije. Polaznici će uvidjeti da kombiniranjem redovite aktivnosti prodaje i obračunskih oblika plaćanja, mogu uvelike unaprijediti svoje poslovanje, smanjiti zaduženost, povećati likvidnost, smanjiti dane vezivanja i povećati koeficijente obrtaja. Smisao je seminara pragmatično korištenje prezentiranog te je seminar više osmišljen kao radionica koja će potaknuti nove ideje i proširiti vidike van granica dosadašnjeg shvaćanja financijskog poslovanja.

Namjena seminara
Upoznati zakonodavni okvir, teoriju i praktičnu uporabu obračunskih oblika plaćanja, razmijeniti iskustva i dobiti praktične savjete npr. kako platiti porez bez novaca, kako sudjelovati u velikim kompenzacijskim lancima i ostvariti probitak za svoje poslovanje, obračunski oblici plaćanja i izvan granica RH... Poseban je naglasak na primjerima iz prakse, i praktičnoj uporabi predloženih oblika u cilju kvalitetnijeg upravljanja potraživanjima i obvezama, te time i rezultakom poduzeća.

Ciljna skupina
Seminar je prvenstveno namjenjen financijerima, ljudima koji su u poduzeću bilo proizvodnom, trgovačkom, ili uslužnom zaduženi za naplatu potraživanja, plaćanja dobavljačima, ali i onima koji rade u prodaji, te su zainteresirani svojim kupcima u situaciji nelikvidnosti ponude kreativnije načine naplate, izbjegnu zastoje prodaje zbog neadekvatne naplate ili povećaju koeficijente obrtaja potraživanja, a posredno i koeficijente obrtaja zaliha. Seminar će dobro doći svim poslovnim ljudima iz prakse, pragmatičarima koji se dnevno nalaze na tržištu, susreću poslovne partnere, i kupce i dobavljače te raspolažu velikim brojem informacija, dati će im ideje kako ih iskoristiti, nalaženjem poveznica i zajedničkih nazivnika s na nov način, pogledom iz druge perspektive, i tako unaprijede svoje poslovanje. Iako je seminar iz ekonomije, područja financija, dobro će doći i drugim poslovnim ljudima koji u današnjoj poslovnoj praksi RH često imaju prilike čuti ovu terminologiju, no ovo je prilika da saznaju nešto više o tome i nauče kako to primjeniti u praksi i to u svoju korist.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: da
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne