Umijeće upravljanja stresom

Lokacije
Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
Albaharijeva 2
10000 Zagreb
Tel: 01/3837-873
Fax: 01/3837-908
Životni uvjeti danas pogoršavaju stres koji smeta u svakodnevnom funkcioniranju. Stres je fizička komponenta u narušavanju imunološkog sustava te može ostaviti i ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje.

Znate li doista što je stres i kako nastaje? Znate li prepoznati simptome stresa? Kako stres iskoristiti za svoju dobrobit i napredak?

Seminar vas upoznaje sa posljedicama, simptomima stresa i načinima kojima možete upravljati vlastitim stresom. Otkriva vam i kako možete pomoći svojim bližnjima i drugim osobama u stresnim situacijama.
Danas je dokazana veza mnogih bolesti i stresa te je stoga postalo još važnije poznavati metode nošenja sa stresom, kvalitetno brinuti o sebi i spriječiti nepotreban oblik stresa.

U kratkom vremenu upoznat ćemo osnovne oblike otpuštanja stresa i tehnike opuštanja. Steći ćete osnovna znanja i umijeća upravljanja svakodnevnim stresom za vlasti zdraviji život i uspješniji rad te veće osobno i poslovno zadovoljstvo. Usvojit ćemo vještinu dobrog disanja i oblik relaksacije koji u budućnosti možete provoditi samostalno te koristiti sa svojim klijentima i učenicima. Koriste se i za povećanje koncentracije te smanjivanje treme i napetosti.
Učit ćemo jednostavne i efektivne tehnike koje djeluju na naše tijelo i emocionalne reakcije te utječu na poboljšanje emocionalne izdržljivosti i mentalne efikasnosti.
Odgovaramo na pitanje kako spriječiti negativan utjecaj stresa, postati otporniji na bolesti, biti psihički i fizički jači, ostati zdrav i biti još zadovoljniji i uspješniji.

Metodologija:
Rad predstavlja kombinaciju predavanja i vježbi te tako učinkovito obuhvaća sve razine čovjekovog postojanja na koje sam stres utječe.
Predviđene vježbe su oblikovane za aktivno sudjelovanje polaznika kroz individualan rad ili izvedbu u interakciji i suradnji sa drugim sudionicima.

Osnovni seminar predstavlja temeljne postavke teorije stresa odnosno uvod u umijeće upravljanja stresom.
Program je zamišljen tako da se ostvari dvostruka učinkovitost:
1) sudjelovanje na seminaru omogućava otpuštanje određene količine stresa,
2) omogućava se znanje koje sudionici u budućnosti mogu samostalno koristiti.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne