Wellness menadžer

Lokacije
Ortosan d.o.o.
Šetalište Maršala Tita 19/2
51415 Lovran
Tel: 051/293-851
Fax: 051/292-451
Učilište Lovran - Ustanova za obrazovanje odraslih je škola za pojedince koji žele steći znanje i zvanje za zapošljavanje ili samozapšošljavanje u području wellness-a, zdravlja i ljepote...

Svrha i cilj školovanja je usavršiti buduće i postojeće djelatnike, voditelje i vlasnike wellness centara, te potencijalne investitore i poduzetnike za vođenje i upravljanje wellness-om: wellness u hotelu, wellness u gradu, ostali centri za zdravlje, ljepotu, opuštanje, fitness..... kao i u bilo kojem dijelu wellness industrije.

Uvjeti za upis:

  • završena srednja škola,
  • stručni ili sveučilišni studij

Potrebni dokumenti za upis:

  • ispunjeni upisni list
  • svjedodžba o završenom obrazovanju
  • domovnica
  • rodni list

Pregled sadržaja nastavnih predmeta

1. Wellness koncept
Polaznici uče temeljne principe wellness pristupa. Cilj nam je da polaznici što više upoznaju temelje holističkih teorija, prirodnih i tradicionalnih pristupa zdravlju ( poput tradicionalne kineske medicine, ayurvede, aroma, thalaso i balneoterapije...), o odmoru i opuštanju, te upoznaju metode i programe, kako bi tijekom školovanja upoznali područje koje je temelj programa i ponude svakog wellness centra, ili predmet poslovanja različitih poslovnih subjekata kojima je područje djelovanja wellness industrija.
U okviru ovog predmeta polaznici uče i upoznavaju različitost wellness centara, sadržaja, uređaja i opreme, pravila i načine korištenja u teoriji i praksi - korištenjem, poput; sauna, panih kupelji, kupki, tuševa doživljaja, kneipp sustava, produkata za rad i wellness brandova i mnogih drugih inovativnih sustava primjene wellness programa i usluga.

2. Poduzetništvo u wellness-u
Polaznici uče tko su učesnici wellness industrije, razmjere i opsege wellness industrije, potencijale i čimbenike za opstanak i razvoj s ciljem donošenja odluke za učestvovanje ili pokretanje djelatnosti sa wellness ponudom. Upoznat će i naučiti što je sve potrebno poduzeti za kvalitetnu provedbu svih nužnih aktivnosti u osnivanju i pokretanju poduzeća/obrta u području wellness-a.

3. Menadžment u wellness-u
Polaznici stječu sva potrebna znanja i vještine za uspješno upravljanje wellness odjeljenjem. Osim općih menadžerskih znanja i vještina, poseban naglasak je na poslovnim procesima i operativnom djelovanju u wellness poslovnim sustavima - investicijski plan, plan prihoda i rashoda, organizacija rada, organogram, hodogram poslova, standarna pravila i procedure rada (SPP). Naglasak je na upravljanju kadrovima i izradi poslovnog slučaja koji će svakom polazniku tijekom školovanja pomoći da oblikuje sustav upravljanja u wellness centru ili sličnom poslovnom sustavu ( kozmetika, ordinacija, fitnes,...)

4. Marketing i prodaja u wellness-u
Polaznici će tijekom školovanja učiti i vježbati marketinška i prodajna znanja i vještine; analiziranje tržišta ponude i potražnje, istraživati i kreirati trendove, inovirati - izrada marketing plana, kako ustanoviti proces prodaje, promocije i distribucije....

5. Komunikacija i poslovna psihologija
Efikasna komunikacija je uvjet za osobni, profesionalni i organizacijski rast i razvoj. Polaznici će stjecati komunikacijska znanja i vještine potrebne za kreiranje djelotvornih komunikacijskih obrazaca u svrhu efikasnog vođenja, komuniciranja sa korisnicima, sa suradnicima, poslovnim partnerima i sa okruženjem.

6. Higijena, prva pomoć i zaštita na radu
Tijekom školovanja polaznici će usvojiti načela zaštite na radu i postupke koje treba primjeniti za siguran rad. U okviru higijene učit će osnovna higijenska pravila koje se moraju poštivati u radnom prostoru i kontaktu sa klijentom te kako voditi računa o vlastitoj sigurnosti u radu sa klijentima i kako poduzeti odgovarajuće mjere zaštite.

Trajanje: 170 sati nastave: teorija, predavanja, radionice, obilazak i praksa u wellness centru.

Završni ispit: Završni ispit se sastoji iz 3 dijela: pismena provjera znanja, izrada poslovnog slučaja tijekom modula i prezentacija rada na kraju programa usavršavanja (20 min.)

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne