Poduzetnički menadžment

Lokacije
Vern'
Trg bana Josipa Jelačića 3
10000 Zagreb
Tel: 01/4825-927
Fax: 01/4828-910
Studijski program dvogodišnjeg specijalističkog diplomskog stručnog studija Poduzetnički menadžment .

Vrsta: Dvogodišnji specijalistički diplomski stručni studij (razina stručnog magisterija)
Stručno zvanje: Stručni/a specijalist/specijalistica poduzetničkog menadžmenta (struč.spec.oec.)
Trajanje: Dvije (II) akademske godine odnosno četiri (IV) semestara
ECTS bodovi: 120
Dopusnica: Ministarstvo izdalo trajnu dopusnicu za izvođenje studija dana 09.06.2005.

Razlozi za pokretanje studija

Tržište rada u cijelom svijetu, a posebno u našim tranzicijskim uvjetima, pri vrlo niskoj razini opće, a osobito poslovne obrazovanosti, pokazuje sve veću potrebu za profilom mladih, moderno obrazovanih i poduzetnički orijentiranih menedžera:

  • za rast i profesionalizaciju obiteljskih poduzeća,
  • za vođenje profitnih centara u velikim poduzećima,
  • za restrukturiranje manjih izdvojenih pogona privatiziranih državnih poduzeća,
  • za vođenje podružnica i profitnih centara multinacionalnih kompanija,
  • za izlazak na strana tržišta i internacionalizaciju domaćih poduzeća,
  • za vođenje ustanova i neprofitnih organizacija.

Ovaj dvogodišnji specijalistički stručni studij nastao je na temelju identifikacije potreba domaćeg tržišta rada u privatnom i javnom sektoru kao odgovor na potrebu cjeloživotnog učenja (obrazovna vertikala) studenata koji su stekli zvanje prvostupnika (baccalaureus) na VŠEP i na drugim visokim školama, veleučilištima i akademijama (ekonomskim, tehničkim, umjetničkim, učiteljskim itd.). Oni su, nakon nekoliko godina iskustva vođenja vlastitih poduzeća, ili pak radeći na nižim i srednjim menedžerskim pozicijama u poduzećima i ustanovama, prepoznali potrebu stjecanja stručnih znanja i umijeća iz područja poduzetničkog menadžmenta.

Prijediplomski studiji koji su dovoljni za praćenje ovog diplomskog studija

Za praćenje ovog specijalističkog studija dovoljan je prijediplomski program Ekonomije poduzetništva ustanove predlagača te ekonomska usmjerenja drugih visokih škola. prijediplomski programi neekonomskih usmjerenja bit će djelomično dovoljni jer se na specijalističkom stručnom studiju stječu opća znanja iz poslovnog upravljanja (moduli financija, marketinga, organizacijskog ponašanja, strateškog planiranja, usavršavanje menedžerskih i komunikacijskih vještina. Ukoliko bude potrebno, prema sastavu i predznanju grupe, mogu se organizirati diferencijali iz Makro- i Mikroekonomije.

Kompetencije koje studenti stječu završetkom studija

Završetkom studija student stječe neophodne kompetencije potrebne za vođenje malih i srednjih poduzeća te inovativne rastuće odjele velikih poduzeća. Osim osnovnih kompetencija poslovnog upravljanja, student stječe kognitivne, komunikacijske i kreativne vještine. Uz to student osvješćuje svoj osobni sustav vrijednosti, unutarnju predanost i snagu koji su neophodni za ostvarenje poduzetničkog pristupa, bilo u planiranju ili provođenju aktivnosti. Kroz sam studij i praktični rad student je vođen tako da stječe iskustvo primjene naučenih menedžerskih vještina u realnom životu poduzeća. S ovom poslovnom i poduzetničkom nadgradnjom student može još učinkovitije koristiti stručna znanja stečena na svom prijediplomskom studiju.

Dosadašnja iskustva Visoke škole u provođenju ekvivalentnih ili sličnih programa

Što se tiče dosadašnjeg iskustva predlagača u provođenju sličnih programa, Visoka škola za ekonomiju poduzetništva ima petogodišnje iskustvo u izvođenju trogodišnjeg prijediplomskog stručnog studija Ekonomije poduzetništva, kojim se stječe zvanje prvostupnika (baccalaureus) ekonomije poduzetništva. Nastava se odvija u malim skupinama po interaktivnim metodama. Nastavnici su s višegodišnjim iskustvom predavanja na visokim školama i fakultetima, certificirani učitelji/treneri poduzetništva i certificirani konzultanti s višegodišnjim menedžerskim iskustvom, stečenim vođenjem vlastitih poduzeća ili odjela velikih poduzeća.
Nakon međunarodne evaluacije, nastavni program i metode interaktivne nastave stalno se dorađuju i usklađuju s preporukama Bolonjskog procesa. To je omogućeno kroz projekt TEMPUS Chentre!-«Champions of Entrepreneurship» u suradnji sa Sveučilištem Vaasa i Levon Institute iz Finske, Institutom za proučavanje menadžmenta ISTUD iz Milana te Odjelom za kulturu i turizam Sveučilišta u Zadru.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: da
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: da