Cha-Cha-Cha

Lokacije
Plesni studio Spin
Trnjanska 1
10000 Zagreb
Tel: 098/1304-050
Tkalčićeva 33/I
10000 Zagreb
Tel: 098/1304-050
Izvorno nastavši kao derivat mamba i rumbe, cha-cha-cha je bio hit u 50-im godinama prošlog stoljeća i vjerojatno je najpopularniji društveni latinsko-američki ples svih vremena.

Tečaj Plesnog studija Spin usklađen je sa svjetskim programom plesne poduke i sastoji se od tri stupnja. Svaki stupanj traje 16 nastavnih sati (2x tjedno po 90 minuta) ili 8 nastavnih sati (1x tjedno po 90 minuta).

Nakon savladanog tromjesečnog tečaja polaznicima se omogućuje i daljnje postupno usavršavanje plesnih vještina sudjelovanjem u našoj rekreacijskoj grupi.

Pojam cha-cha nastao je na Haitiju, označavajući dio zvona koji je proizvodio šum cha-cha kad ga se trljalo. Na ovom karipskom otoku stanovnici su ga držali kod kuće i koristili kao instrument. Neki također tvrde da je ples ime ustvari dobio da bi se opisali šuškavi zvukovi koji su nastajali trenjem stopala o pod dok se plesao mambo.

Ples se sastoji od tri brza koraka (trostrukog koraka) i dva sporija koraka na drugom i trećem udarcu.

U 40-im godinama prošlog stoljeća mambo je bio megapopularan u SAD-u, ali je bio i poprilično brz te zbog toga težak ples. Domišljati glazbenici odlučili su usporiti mambo i tako se rodio cha-cha-cha.

Godine 1951. kubanski violinist i skladatelj Enrique Jorrin prvi je uveo ritam cha-cha-cha na kubanske plesne podije otkuda se polako proširio cijelim svijetom.

Danas je ritam cha-cha-cha sveprisutan u svijetu i koristi se u raznim popularnim glazbenim žanrovima – od autentične latino glazbe pa sve do moderne pop glazbe.

Zarazni ritmovi i koraci cha-cha-cha čine izvrsnu osnovu za uvod u predivan svijet plesa.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne