Argentinski tango / Tango

Lokacije
Plesni studio Spin
Trnjanska 1
10000 Zagreb
Tel: 098/1304-050
Tkalčićeva 33/I
10000 Zagreb
Tel: 098/1304-050
Jedan od najupečatljivijih plesova uopće. Nastao je u Latinskoj Americi, preciznije u argentinskoj prijestolnici Buenos Airesu gdje su ga prvi počeli plesati osamljeni argentinski stočari (gauchos) u potrazi za zabavom u ugodnom ženskom društvu.

Tečaj Plesnog studija Spin usklađen je sa svjetskim programom plesne poduke i sastoji se od tri stupnja. Svaki stupanj traje 16 nastavnih sati (2x tjedno po 90 minuta) ili 8 nastavnih sati (1x tjedno po 90 minuta).

Nakon savladanog tromjesečnog tečaja polaznicima se omogućuje i daljnje postupno usavršavanje plesnih vještina sudjelovanjem u našoj rekreacijskoj grupi.

Svake večeri, nakon napornog radnog dana, gaučosi bi odlazili u krcate gradske noćne klubove kako bi molili lokalne djevojke za ples.

Budući da su se gaučosi rijetko tuširali djevojke su morale katkad zabacivati glavu unazad kako bi izbjegle neugodne tjelesne mirise koji su dolazili od njihovih partnera. Djevojke su uvijek držale svoju desnu ruku nisko na muškarčevu lijevom boku, blizu njegova džepa, tražeći tako novčanu naknadu za svoj trud.

Kako je plesni podij gotovo uvijek bio vrlo skučen i ispunjen stolovima muškarci su morali plesati cik-cak između i oko njih.

Početkom 20. stoljeća tango se poput romantične epidemije proširio gotovo cijelom Europom na krilima scene iz nijemog filma ''Četiri jahača apokalipse'' u kojem je glavnu ulogu odigrao poznati filmski zavodnik Rudolph Valentino.

Zlatno doba argentinskog tanga otpočelo je 40-ih godina 20.stoljeća u bordelima Buenos Airesa, a kulminiralo je već ranih pedesetih u elegantnim salonima Pariza i ostalih prijestolnica zapadnog dijela Europe.
Smatran plesom stvorenim za plesače, argentinski tango i njegovi jedinstveni ritmovi nude izvrsnu priliku za trening preciznosti izvođenja plesa na glazbu i rada stopalima, a predstavljaju izvrsnu osnovu za kasnije učenje bilo kojeg drugog plesa.

Nedavno je argentinski tango ponovno postao popularan, umnogome zahvaljujući američkom glumcu Al Pacinu i impresivnoj izvedbi tanga koju je njegov slijepi lik otplesao u hit-filmu ''Miris žene''.
Argentinski tango je intenzivno intiman ples budući da plesači često plešu obraz uz obraz, ispreplićući svoje noge u veoma zamršenim pokretima koji izvedbi daju posebnu draž i senzualnost.

Argentinskom tangu je u Europi oduzet dio dramatičnosti i emotivnog intenziteta, doživio je preobrazbu te postao i standardizirani društveni ples koji se pleše u klasičnom držanju i koji također nazivamo tangom, ali bez pridjeva argentinski.

Iako tango svoje korijene vuče iz Argentine on se ipak ne smatra latinsko-američkim već standardnim plesom budući da u sebi ne sadrži karakterističan kubanski pokret (cuban motion) koji imaju svi ostali latino plesovi.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne