Osnovna glazbena škola za popularnu i jazz glazbu

Lokacije
Učilište za popularnu i jazz glazbu
Park Ribnjak 1
10000 Zagreb
Tel: 01/4818-592, 098/312-344
Fax: 01/4852-632
Četverogodišnji školski program kao osnažena inačica tečajeva Rock akademije. Donja je dobna granica za pohađanje programa 10 godina, a gornje dobne granice nema.

Glavni su predmeti u osnovnoj glazbenoj školi za popularnu i jazz glazbu: pjevanje, glasovir, gitara, bas gitara, saksofon i bubnjevi. Osim nastave glavnog predmeta, svi učenici pohađaju nastavu solfeggia, osnova harmonije i skupnog muziciranja.

Skupno se muziciranje ostvaruje u radu vokalno instrumentalnih sastava i pjevačkog zbora. Program glasovira, gitare, bubnjeva, bas gitare i saksofona mogu upisati kandidati koji su navršili deset godina starosti, a program pjevanja upisuju kandidati s navršenih četrnaest godina.

Mlađi pohađaju uvodni program pojedinačne nastave glazbala koji se ostvaruje jednom tjedno 30 ili 45 minuta ovisno o njihovoj dobi i zrelosti. Potpuni početnici osim pjevača upisuju se izravno, bez audicije.

Izvođenje nastave

Nastava je organizirana pojedinačno i skupno. Oblik skupne nastave glavnog predmeta (gitara, bubnjevi i pjevanje) mogu upisati kandidati koji su navršili četrnaest godina, a ona je predviđena samo u prvom razredu. Ostali upisuju pojedinačnu nastavu.

Nastavni je plan i program 1. razreda potpuno isti kao i 1. i 2. stupanj dosadašnjih tečajeva Rock akademije. Početnici osim pjevača upisuju se izravno bez audicije. Kao i u državnim osnovnim glazbenim školama, pohađanje se nastave svakog učenika pozorno prati, bilježe opravdani i neopravdani izostanci, a rad i napredovanje stalno ocjenjuje. Na kraju se razreda polaže ispit iz glavnog predmeta, zaključuju ocjene i izdaje svjedodžba.

Nastava je organizirana u jutarnjoj, poslijepodnevnoj i večernjoj smjeni tijekom čitavog tjedna osim nedjelje kako bi polaznici lako uskladili sve svoje obveze. Raspored održavanja nastave dobija se pri upisu.
Nastava počinje i završava prema kalendaru rada, a prekida se za vrijeme zimskog, proljetnog i ljetnog odmora i državnih blagdana. Upis u program osnovne škole je dvaput godišnje za sve razine obrazovanja.

Polaznici moraju imati svoja ili posuđena glazbala kako bi mogli redovito vježbati i napredovati. Gitaristi i bas gitaristi, te učenici saksofona donose svoja glazbala na nastavu. Na nastavu solfeggia i harmonije polaznici trebaju nositi samo pribor za pisanje i kajdanku. U cijenu školarine nije uključen iznos troškova za nastavnu literaturu ili fotokopije.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne