Video montaža - hobby program

Lokacije
CEKAO Zagreb
Ulica grada Vukovara 68
10000 Zagreb
Tel: 01/6119-886, 01/6119-869, 01/6130-039
Za razumijevanje montaže potrebno je najprije steći osnovno znanje o opremi za snimanje, kameri i svjetlu.

Zato će prvi dio radionice obuhvaćati teme: tipovi i konstrukcija kamera, načini zapisa, standardi, objektivi, stabilizacija slike, mogućnosti kamera, namjena, veličina, problemi i načini rješavanja problema, uređaji za stabilizaciju i video stativi, akumulatori, napajanje, svjetlo na kameri, IC snimanja, načini rada kamerom, tipovi rasvjete, ventilatori i buka, balans bijele boje, filteri, klapne na rasvjeti, postavljanje svjetla…

U nastavku radionice radit će se u Adobe PREMIERU, softwareu za nelinearnu obradu videa, no kako je za pretpostaviti da će polaznici biti različitog nivoa znanja o videu, filmu i računalima, uvodno će biti upoznati s tim područjem, potom krenuti na praktični dio koji će završiti u obliku malog filma.
Trajanje radionice 40 sati

Od polaznika se očekuje dobro poznavanje rada na računalu.
Broj polaznika u grupi. 6 - 9

Voditelj: Amir Šepić, usavršavao se u Burghausenu i Pragu u radu s računalima i na multimedijalnim projektima. Bavi see primjenjenom industrijskom, reklamnom i tehničkom stručnom fotografijom, a posljednjih nekoliko godina digitalnom fotografijom, Autor je fotografija u brojnim katalozima i drugim edicijama. Godinama je predavač u Foto klubu Zagreb. Od 2001. g. vodi tečajeve digitalne fotografije u bivšem Centru za kulturi i obrazovanje «Zagreb», sadašnjem Pučkom otvorenom učilištu Zagreb.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne