Snimanje promo filma

Lokacije
CEKAO Zagreb
Ulica grada Vukovara 68
10000 Zagreb
Tel: 01/6119-886, 01/6119-869, 01/6130-039
Program je zamišljen kao kraći tečaj namijenjen mladim i odraslim osobama koji žele naučiti koristiti fotoaparat u svrhu snimanja video materijala umjesto korištenja snimateljske kamere.

RAJANJE PROGRAMA:

  • 24 školska sata (6 termina x 4 školska sata)
  • nastava se odvija u večernjim terminima

OPIS:
Program je zamišljen kao kraći tečaj namijenjen mladim i odraslim osobama koji žele naučiti koristiti fotoaparat u svrhu snimanja video materijala umjesto korištenja snimateljske kamere. Na taj način snimljen materijal može se koristiti i kao sredstvo promocije neke svoje vještine ili u poslovne svrhe (npr. video spot), kroz objavu na nekom od društvenih mreža ili Youtubeu.

U radu će se tematske jedinice obrađivati teoretski i praktično, na što je stavljen naglasak.

SADRŽAJ PROGRAMA:
Upoznavanje s tipovima opreme i softvera; Balans bijelog i pokreti kamere; Snimanje čovjeka u pokretu; Reportaža; Svijetlo; Izrada glazbenoga spota; Povezivanje slike i tona; Izrada završnog videa – prezentacijski CD; Postavljanje, upload, prijenos na youtube.

UVJETI ZA POHAĐANJE TEČAJA:
posjedovanje fotoaparata koji može snimati video (HD ili bez), znati uključiti računalo i surfati po Google-u. Sve ostalo ćemo vas mi naučiti.

VODITELJ: Darko Horvatić
Diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Zaposlen na HRT-u kao dizajner rasvjete, snimio do sada više od 1000 vijesti i priloga koji su emitirani u udarnim ternimima. Prije rada na HRT-u kao direktor fotografije snimio je i montirao desetak glazbenih spotova i reklama. Pisao je za Večernji list, Vjesnik, Nacional, Vidi, PcChip, Mens Health, Majstor. Osnivač FotoXXL i technoG besplatnog magazina o tehnologiji. Od 2007 započinje suradnju na video portalu s oko 50 vodećih domaćih doktora veterine, a potom započinje gradnju sličnih portala za uljepšavanje, optičare i bariste, majstore pripreme kave.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne