Administriranje operativnog sustava - MS Windows 2003 Server

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Zanima Vas kako Windowsi rade, želite naučiti nešto više o upravljanju resursima na mreži? Ovaj seminar će Vam sve to omogućiti. Naučit ćete kako upravljati korisnicima, kako djeliti printere i dokumente u mrežnom okruženju, kome dati pristup povjerljivim podacima te kako rješavati probleme koji se pojavljuju u mreži.

Cilj:
Cilj ovog seminara je osposobiti polaznika za samostalno instaliranje i održavanje Windows Professional i Server operativnih sustava. Također, polaznik će znati kako podesiti i održavati mrežu zasnovanu na MS operativnim sistemima. Naglasak se stavlja na podešavanje dozvola korisnicima te dijeljenje printera i dokumenata u mrežnom okruženju.

Sadržaj seminara:

Instalacija operativnog sustava (MS Windows Server...), konfiguracija okruženja operativnog sustava, (pogonski programi, regionalne postavke, servisi,...), rad sa diskovima i datotečnim sustavima (NTFS, FAT...), instalacija, deinstalacija i podrška aplikacijama, pogonski programi, administracija printera, mrežni dostup resursima, konfiguracija pristupa na lokalnoj mreži, spajanje na Internet, vježbe i praktini primjeri...

Predznanje:
P01: Osnove PC računala i MS Windows
P18: MS Internet Explorer & Outlook Express - Internet i rad na mreži
ili odgovarajuća znanja i vještine

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne