Administriranje operativnog sustava – MS Windows XP

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Za sve koje zanima kako radi operativni sustav MS Windows, želite naučiti nešto više o upravljanju resursima, želite naučiti otkloniti probleme pri radu računala? Ovaj seminar će Vam sve to omogućiti.

Seminar započinje instaliranjem operativnog sustava MS Windows XP, a nakon toga se bavi temama kao što su: upravljanje korisnicima, dijeljenje pisača i dokumenata u mrežnom okruženju, davanje pristupa povjerljivim podacima te otkrivanje uzroka i rješavanje problema koji se pojavljuju u radu računala.

Cilj:
Cilj ovog seminara je osposobiti polaznika za instaliranje i održavanje klijentskog operativnog sustava MS Windows XP Professional te ga upoznati sa instalacijom i podešavanjem hardvera i radom sa više korisničkih računa. Kroz praktične zadatke i primjere polaznici će savladati rad s diskovima i datotečnim sustavima, konfiguriranje prava korisnika i prikupiti znanja potrebna za samostalno administriranje i održavanje radnih stanica.

Sadržaj seminara:

Osnove hardvera, BIOS (Basic Input-Output System), razvoj i teorija operativnih sustava, Operativni sustav MS Windows XP (usporedba sa prethodnicima i glavne značajke), Instalacija i pokretanje Windows XP (datotečni sustavi, particije, automatske postavke mreže,...), Instalacija i podešavanje hardvera, Pogonski programi (driveri), Dodavanje novog i deinstalacija postojećeg hardvera, Korisničke postavke MS Windowsa XP (Control Panel, rad sa profilima, instalacija softwarea), Rad s diskovima (Basic i Dynamic diskovi, FAT/NTFS, teorija RAID-a, NTFS datotečni sustav i njegove prednosti nad FAT16 i FAT32), Praćenje rada MS Windows XP (Task Manager, Event Viewer), Uklanjanje problema u radu operativnog sustava i instaliranih aplikacija.
 

Predznanje:
P01: Osnove PC računala i Windows
Osnove poznavanja PC hardvera

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne