Autodesk Map 3D

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Nužno korištenje računala za izradu tehničke dokumentacije dovelo je do potrebe za stvaranjem specijaliziranih alata za pojedine struke. Autodesk Map 3D je softver za precizno kartiranje i GIS analize.

U sebi sadrži AutoCAD, te GIS alate koji su potrebni za izradu karata i geografskih informacija. Dodatnu inteligenciju kartografskim projektima daje putem povezivanja s online bazama podataka. Seminar upoznaje početne i nešto naprednije korisnike s tehnologijom Map 3D-a koju svakodnevno koristi sve veći broj tvrtki.

Cilj:
Upoznavanje polaznika s tehnologijom Map 3D-a. Uz brojne primjere polaznici uče kako izraditi, obraditi, analizirati i baratati s kartografskim podacima, koristiti alate za izradu upita, alate za definiranje svojstava objekata, prostorne analize... Polaznici se, između ostalog, upoznaju i s GIS tehnologijom te sofisticiranom kontrolom plotanja za potrebe prezentacije projekata.

Sadržaj seminara:

Korisničko sučelje; Rad s koordinatama; Pridruživanje i rad s atributima; Uvoz i izvoz podataka iz standardnih GIS formata; Povezivanje s vanjskim bazama podataka; Rad s rasterskim slikama; Rad s projektima, izvornim crtežima i objektnim upitima; Organizacija podataka; Tehnike i alati za čišćenje crteža; Alati za GIS prostorne analize; Izrada tematskih karata; Korištenje topologije i prostorne analize; Knjige karata za plotanje...

Predznanje:
P01: Osnove PC računala i Windows
C01: AutoCAD – crtanje u ravnini
ili odgovarajuća znanja i vještine

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: da
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne