CEH - Certified Ethical Hacker

Lokacije
Algebra d.o.o.
Maksimirska 58a
10000 Zagreb
Slavićeva 15
21000 Split
Špire Brusine 16/2
23000 Zadar
Adama Reisnera 74
31000 Osijek
Algebra, vodeće informatičko učilište u regiji, u suradnji s EC-Councilom, organizacijom koja se bavi školovanjem i certificiranjem"etičnih hakera“ nudi sofisticirano i visokospecijalizirano IT školovanje koje uključuje slijedeće seminare: Certified Ethical Hacker (CEH), EC-Council Certified Security Analyst i Licensed Penetration Tester (ECSA/LPT) te Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI).

Što je etično hakiranje?

Etično hakiranje (engl. ethical hacking) nije posve nov pojam: jedan od prvih primjera "etičnih hakera" u praksi bio je slučaj američke vlade s početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je takozvanim "crvenim timovima" stručnjaka dan zadatak da pokušaju "provaliti" u računalne sustave. Uz opasnost od cyber napada koja raste svakim danom, i državne i privatne organizacije danas angažiraju pomoć takozvanih "hakera s bijelim šeširom", "dobrog hakera" ili jednostavno – "etičnog hakera".
Za razliku od hakera s malicioznim namjerama, zadatak etičnog hakera jest pokušati pronaći "rupe" i ostale ranjivosti računalnog sustava, po nalogu vlasnika, a kako bi se povećala opća sigurnost informacijskog sustava. Etični haker, koji je uvijek stručnjak u području mreža, računalnih komunikacija i operacijskih sustava, dobiva zadatak pronaći i dokumentirati sve moguće propuste i nedostatke nekog računalnog sustava, poput mreže računala ili središnjeg servera tvrtke, kako bi se ti nedostaci mogli "zakrpati".

Certified Ethical Hacker

Polaznici će na petodnevnom Certified Ethical Hacker seminaru kroz niz praktičnih radionica naučiti kako i na koji način skenirati vlastitu mrežu s ciljem detektiranja ranjivosti i sigurnosnih propusta, stavljajući se privremeno u ulogu zlonamjernog uljeza, a da se pritom ne nanese šteta sustavu. Pri tome će se upoznati s alatima koji se mogu slobodno nabaviti na internetu, tehnikama kojima se koriste hakeri, osjetljivim točkama svakog IT sustava koje su najčešće mete napada, vrstama napada i posljedicama. Prolazeći kroz sve korake napada polaznik efikasnije uči kako osigurati sustav. Na seminaru će se prezentirati potencijalna rješenja koja mogu uspješno podići razinu zaštite sustava na stepenicu više.

Ovaj seminar polaznika priprema za EC – Council Certified Ethical Hacker ispit 312-50. Seminar će značajno koristiti administratorima sigurnosnih sustava, revizorima, profesionalcima u osiguranju, administratorima web sadržaja, IT menadžerima i svakome tko brine o sigurnosti mrežne infrastrukture.

EC-Council Certified Security Analyst / Licensed Penetration Tester

ECSA/LPT je petodnevni tečaj o sigurnosti, osmišljen da nauči profesionalce u IT sigurnosti naprednoj primjeni alata i tehnika za ispitivanje ranjivosti sustava.

Polaznici će naučiti analizirati rezultate procjene ranjivosti sustava te se upoznati sa procedurama, sigurnosnim standardima, metodologijama i konceptima penetration testiranja, sigurnosnim politikama i mogućim mjerama zaštite.

Učeći alate i tehnike sprečavanja upada i testiranja, ovaj će seminar pomoći u izvedbi i brzoj procjeni potrebnoj za efikasno identificiranje sigurnosnih problema, te kako ih izbjeći i eliminirati. Ovaj seminar pruža kompletnu analizu sigurnosti sustava i pokriva sve razine testiranja sigurnosti.

Computer Hacking Forensic Investigator

Konačno, program Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI) pripremit će polaznike za ulogu računalnog forenzičara sposobnog za pronalaženje i detekciju "otisaka prstiju" osobe koja je provalila u računalni sustav. Polaznici će naučiti kako ispravno prikupiti sve dokaze kako bi se oni mogli koristiti tijekom postupka policijske istrage i kasnijeg sudskog postupka.

EC-Council
EC-Council globalno je prisutan te su njegove programe certificiranja do sada završili etični hakeri iz mnogih poznatih koporacija i institucija, poput Microsofta, Cisca, McAfeea, FBI-ja, Scotland Yarda, Googlea, Della, Oraclea, Coca Cole, British Telecoma, KPMG-a, Deutsche Bank, Citibanka, IBM-a, Motorole, Symanteca i mnogih drugih organizacija. Certifikati koje izdaje EC-Council globalno su priznati i služe kao dokaz ovladanim sposobnostima etičnog hakiranja širom svijeta.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne