Java

Lokacije
NetAkademija
Znanstveno-učilišni kampus Borongaj objekt 71
10000 Zagreb
Tel: 099/2198-911
Vrbik 8a/I
10000 Zagreb
Tel: 099/2198-911
Konavoska 2
10000 Zagreb
Tel: 099/2198-911
Završetak prvog stupnja od dva semestra zamišljen je tako da vas osposobi za polaganje Sun SCJP certifikata (Sun Certified Java Programmer), poslije čega vam je otvoren put prema novim ciljevima i certifikatima.

Naši instruktori mogu biti samo stručnjaci s duljim pogramerskim stažom u industriji i iskustvom stečenim na barem nekoliko većih projekata. Kojoj industriji, to može biti raznoliko kao što je i sama Java, ali osnovni preduvjet je da su neko vrijeme živjeli s programiranjem i od programiranja. Pri tome programiranje znači dizajn, a ne kodiranje. Oni koji razumiju razliku znat će i zašto je naglašavamo. Ta razlika posebno dolazi do izražaja upravo korištenjem objektnih tehnologija. Je li vaš program izgleda kao nešto što je moglo biti napisano u Fortranu IV ili Basicu za Commodore 64, ima samo Java sintaksu? Je li riječ o aplikaciji koja je rađena u duhu objektnog programiranja? Nakon završetka naše i vaše edukacije, znat ćete prepoznati razliku.

Osim osnovnog i naprednog programiranja u Javi, naši instruktori podučavaju vas i korištenju standardnih alata koji se koriste u industriji. Tu su već spomenute razvojne okoline Netbeans i/ili Eclipse, alat za generiranje koda iz više modula /Apache Ant/, alati za održavanje vezija koda /CVS, Subversion/, alati za dokumentiranje koda /Javadoc, Doxygen/, alati za praćenje i dokumentiranje grešaka /Bugzilla/, alati za traženje grešaka u kodu /jdb/, alati za generiranje testova /JUnit/. S vremenom ćemo usvajati i nove alate i tehnologije i prezentirati vam ih.

Naši vas instruktori uče ne samo sintaksi jezika i sadržaju biblioteka klasa, već i procesu konstruiranja koda u širem smislu, načinu razmišljanja u pristupu problemu i najboljim tehnikama koje se koriste, a Java služi kao platforma u tom procesu. Spomenut ćemo i moderne tehnike koje se koriste u suradnji više programera na jednom projektu. Znanja koja stječete su daleko šire primjenjiva i upućuju vas stazom pravog programera - dizajnera, a ne programera - kodera koji samo ispunjava specificirane zahtjeve.

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: da
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne