Knjigovodstvena teorija 1

Lokacije
ACT Plavec d.o.o.
Kratka 4
42000 Varaždin
Tel: 042/300-800
Fax: 042/300-601
Knjigovodstvo i računovodstvo nezaobilazna su područja u poslovanju tvrtke, obrta ili bilo koje druge pravne osobe. Polaznici svladavaju programe neophodne za rad u knjigovodstvenom poslu – sastavljanje poslovnih dopisa i izvještaja u programu za obradu teksta, rad s tabličnim kalkulatorom koji sadrži gotove formule za izračunavanje kamata, anuiteta i sl., a nezaobilazno je korištenje Interneta i elektroničke pošte.

Sadržaj: Temelji računovodstva - zakonodavno uređenje i računovodstveni standardi, imovine, obveze i kapital trgovačkih društava, pojam troška, rashoda i prihoda, knjigovodstvene isprave, knjigovodstveni računi (konti), poslovne knjige, metode unosa podataka u poslovne knjige, temeljna financijska izvješća, Interna knjigovodstva - analitička knjigovodstva, pomoćne knjige, evidencija obveznika poreza na dodanu vrijednost, Novčano poslovanje - platni promet u zemlji, blagajničko poslovanje

Po završetku: Nakon stjecanja ovih vještina i učenjem knjigovodstvene teorije, na kraju programa, sve se primjenjuje u radu na prilagođenom računovodstvenom programu. Knjigovodstveni operateri biti će osposobljeni za izradu dokumenata koji se koriste unutar, ali i izvan tvrtke.

Nastavne cjeline: -

Natavni materijali: Temelji računovodstva i analitička knjigovodstva, RRif, skupina autora

Predznanje: P01 Osnove PC računala i Windows

Priprema za ispit: -

 

Certifikati:
  • Upis u radnu knjižicu: ne
  • Certifikat: ne
  • Uvjerenje: ne
  • In-house: ne
  • Svjedodžba: ne
  • Diploma: ne